Het coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep en er worden vanuit de overheid verschillende maatregelen genomen. De veiligheid van onze bewoners en medewerkers heeft momenteel de hoogste prioriteit. Dit vraagt ook om de nodige maatregelen en aanpassingen bij Student Experience. Hieronder een overzicht van de maatregelen die zijn genomen tot nu toe, informatie over financiële zaken en wat je zelf kunt doen om verspreiding te voorkomen.

IN QUARANTAINE NA AANKOMST IN NEDERLAND

Reizigers die vanuit bepaalde landen en regio's in Nederland aankomen, worden sterk aangeraden om zichzelf 10 dagen in quarantaine te plaatsen. Op de 5e dag na aankomst kun je je laten testen op corona, als uit de test blijkt dat je geen corona hebt, mag je uit quarantaine. Je vindt alle informatie op de website van onze regering.

Student Experience verwacht van bewoners dat zij zich verantwoordelijk gedragen en zichzelf isoleren zoals de Nederlandse overheid dat aanbeveelt.

Laat het ons weten als je jezelf moet isoleren. We denken graag met je mee of helpen je waar mogelijk, bijvoorbeeld om te zorgen dat jouw boodschappen/medicijnen direct aan jouw deur worden bezorgd, zodat je jouw studio niet hoeft te verlaten.

Wat moet je regelen voordat je met het vliegtuig arriveert?
Als je op Schiphol of op een andere luchthaven aankomt, zal je gevraagd worden om je op de luchthaven te laten testen; je moet echter jezelf in quarantaine plaatsen indien nodig. Volg hierbij de richtlijnen zoals aangegeven op de luchthaven.

Bij aankomst in Nederland kun je met het openbaar vervoer of met een taxi naar je plek van bestemming reizen. In beide gevallen moet je een (niet-medisch) gezichtsmasker dragen en 1,5 meter afstand houden van andere mensen.

Vragen
Voor vragen over het coronavirus kun je bellen met de corona-informatielijn van de overheid: 0800-1351 (vanuit Nederland). Vanuit het buitenland kun je bellen naar 00312 0205 1351.

Kijk regelmatig op de website van de overheid voor actuele informatie.

Meer informatie over de huidige situatie in Nederland vind je in onderstaande links:
RIVM
Testen op het coronavirus

MAATREGELEN OP LOCATIE

Hieronder een kort overzicht van de maatregelen die tot nu toe zijn genomen op de locatie:

 • Maximaal 4 bewoners tegelijkertijd op het sportveld en maximaal 10 bewoners zijn op het dak toegestaan;
 • Maximaal 3 personen in de dining room;
 • Maximaal 1 persoon per tafel in de (grote) studieruimte;
 • Maximaal 2 personen per picknicktafel in de tuin;
 • Maximaal 20 personen in de lounge;
 • De gym op Amsterdam Minervahaven is tot nader order gesloten;
 • Het organiseren van bijeenkomsten in de lounge of op andere plekken in het complex is niet toegestaan;
 • Je mag maximaal 1 persoon per dag uitnodigen in je studio mits er 1,5 meter afstand bewaard kan worden;
 • De lounge is uitsluitend bedoeld voor de bewoners, voor bezoekers is het niet toegestaan om langere tijd in de lounge te zitten;
 • We behouden het recht een ruimte te sluiten wanneer het maximaal aantal personen of de afstand tussen personen niet gerespecteerd wordt;
 • Extra schoonmaak van o.a. deurgrepen en kranen;
 • Naast de receptie staat een hand sanitizer die je met je voet kunt bedienen om zo je handen schoon te maken;
 • Alleen noodzakelijke reparaties worden uitgevoerd, dit om het risico op besmetting en verspreiding te voorkomen. Uiteraard nemen we wel altijd contact met je op;
 • De locatie medewerkers dragen bij contactmomenten met de bewoners, bijvoorbeeld tijdens reparaties in de studio, een mondkapje;
 • De toegangsdeuren van het complex zijn enkel te openen met een tag, zo minimaliseren we de vrije inloop van derden. We hebben de suggestie gekregen om de interne deuren open te zetten, helaas dienen deze gesloten te blijven in verband met brandveiligheid;
 • Om het risico op besmetting te beperken, vinden de meeste van onze afspraken op locatie anders plaats, bijvoorbeeld over de telefoon. Ga jij verhuizen of had je een afspraak gepland staan? Dan nemen we contact met je op over hoe de afspraak zal plaatsvinden;
 • We monitoren de afstand die mensen tot elkaar bewaren en zullen bewoners erop aanspreken wanneer dit niet wordt gedaan.
IK HEB CORONA OF MOET IN QUARANTAINE BLIJVEN, WAT NU?

Als je het virus hebt, of vermoedt dat je het hebt, volg dan de volgende stappen:

 • Plaats jezelf in thuisquarantaine – dit betekent geheel geïsoleerd – voor minstens 2 weken;
 • Laat het ons weten. We denken graag met je mee of helpen je waar mogelijk, bijvoorbeeld om te zorgen dat jouw boodschappen/medicijnen direct aan jouw deur worden bezorgd, zodat je jouw studio niet hoeft te verlaten;
 • Ook jouw buren in de Facebookgroep kunnen helpen. Bijvoorbeeld voor kleine boodschappen, jouw was of je post;
 • Houd ons op de hoogte van jouw situatie en wat we voor je kunnen betekenen;
 • Je kunt weer naar buiten wanneer je 24 uur geen klachten meer hebt. Dat betekent: geen koorts, geen neusverkoudheid en niet hoesten. Zorg ook dan dat je nog even extra voorzichtig bent in contact met anderen.
WAT KUN JIJ DOEN?
 • Was je handen regelmatig, gebruik papieren zakdoekjes en nies en hoest in de binnenkant van je elleboog;
 • Pak waar mogelijk de trap: zo vermijd je kleine ruimtes waar je dicht op anderen staat;
 • Bewaar minstens 1,5m afstand van anderen;
 • Verplaats jouw afspraken/borrels/sociale verplichtingen naar online platforms;
 • Deel je creativiteit: heb jij een goed idee voor iets dat we voor bewoners kunnen doen? Laat het ons weten. Van trickshot tutorials om de verveling tegen te gaan tot een boodschappenservice voor je medebewoners, als we kunnen helpen, doen we dat graag en kunnen we het wellicht in de volgende nieuwsbrief delen met alle bewoners!
BETALEN HUUR

We begrijpen dat de situatie rondom COVID-19 ervoor kan zorgen dat jouw financiële situatie tijdelijk anders is. Kom je hierdoor in de problemen met het betalen van jouw huur? Neem dan contact met ons op. We zullen kijken naar jouw persoonlijke situatie en samen op zoek gaan naar een oplossing die het beste bij jouw situatie past.

Ook kun je bij DUO gebruik maken van de leenmogelijkheden en hun lening (tijdelijk) verhogen. Daarnaast kunnen studenten collegegeldkrediet aanvragen. Dit kan je zelf regelen via mijnDUO. Mocht dit onvoldoende zijn, dan kan je met DUO contact opnemen voor een maatwerkoplossing.

BESLOTEN FACEBOOKGROEP

Ben je bewoner op één van onze locaties? Word dan lid van de bijbehorende besloten Facebookgroep. Dit is een leuke manier om contact te houden met medebewoners, maar je kunt hier, indien nodig, ook om hulp vragen. De huidige situatie zorgt ervoor dat er veel goede initiatieven worden genomen om elkaar een helpende hand te bieden, bijvoorbeeld met het doen van boodschappen. Let op: De besloten Facebookgroep is een communicatieplatform alleen voor bewoners. Heb je vragen aan Student Experience? Neem dan contact op via mail of telefoon.

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?

In deze onzekere tijden doen we er alles aan om je op de hoogte te houden en jouw gezondheid en die van de medewerkers van Student Experience te waarborgen. Heb je vragen en/of suggesties? Of heb jij een goed idee dat je graag deelt met jouw Student Experience buren? Laat het ons weten door te bellen of een e-mail te sturen! Soms kan het iets langer duren dan je gewend bent van ons voordat je een reactie ontvangt, maar wij doen er alles aan om iedereen zo snel mogelijk te helpen en/of te beantwoorden.

SAMEN SOCIAAL TEN TIJDE VAN COVID-19

In moeilijke tijden is het belangrijk manieren te vinden om positieve impact te maken. Wij zorgen voor:

 • Onze bewoners door onze complexen van intensieve schoonmaak te voorzien en desinfectiepunten te plaatsen;
 • Onze collega's thuis door ervoor te zorgen dat zij alles hebben dat nodig is om prettig thuis te werken. Zo kunnen zij onze bewoners het beste helpen;
 • Onze collega's op locatie door ervoor te zorgen dat zij veilig hun werk kunnen doen. Zo is er zelfs in deze tijden 24/7 iemand aanwezig op locatie.

Heb jij een goed idee voor iets dat we samen kunnen doen om een positief verschil te maken? Neem contact met ons op via communications@studentexperience.com en laten we samen kijken hoe we iets moois kunnen doen!